Víziközmű fejlesztés aktuális információi

Víziközmű fejlesztés aktuális információi

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Víziközmű fejlesztés aktuális információi

Szikszó ivóvíz-ellátásbiztonságának fokozása érdekében rekonstrukciós fejlesztési munkálatok vannak a városban.  Április első hetében nyolc utcában folytatódik a amunka, amiről a Peka Bau 2000 Építőipari Kft. tájékoztatást adott ki.

Víziközmű fejlesztés aktuális információi

 

Április első hetében a projektben résztvevő alvállalkozók az alábbi munkálatokat tervezik elvégezni:

 

  • A Lőcsei és Bercsényi utcában sikeres nyomáspróba és takarási engedély megléte esetén a föld visszatöltésével, tereprendezéssel folytatódnak a munkálatok.  
  • A Gárdonyi és Zrínyi utcában új vízvezeték fektetése.
  • A Radnóti utcában a kicserélt gerincvezeték nyomáspróbáját és vízminta vételezést terveznek. Folytatják a feltáró gödrök betemetését és a helyreállítási munkákat. 
  • Az Apponyi utcában elkezdik a házi bekötések cseréjét és a gázkereszteződések feltárását. Amennyiben lehetséges elvégzik a gerincvezeték cseréjét. 
  • A Deák Ferenc utcában megkezdik a már negatív vízmintával rendelkező ideiglenes vezeték üzembe helyezését.
  • A Móra Ferenc utcában 2022.04.08.-tól provizor (ideiglenes) vezetékek kiépítése kezdődik, ami előre láthatólag körülbelül 1 hónapig fog tartani.
  • Ez idő alatt a kint lévő tűzcsapokban nem lesz víz.

A vezetékek kiépítésénél a kivitelező a legkisebb felfordulásra, a nagyon zavaró tényezők elkerülésére törekszik. Azonban – ha más mód nincs – szükség esetén a bejáró előtt telepíti az ideiglenes vezetéket úgy, hogy azon az áthajtást lehetővé teszi. Amennyiben a felszínen található cső fedetlenül található, úgy a lakos kérésére a kivitelező felszíni védelemmel ellátja azt (homok, deszka). A csövek rövid idejű áthajtással - személygépjárművel és teherautóval - is terhelhetőek.

 

A rekonstrukció ideje alatt az ivóvízellátás folyamatos.

 

A munkálatok elvégzése idejéig kérjük szíves türelmüket és megértésüket.

 

Kérjük Önöket, hogy amennyiben a helyszínen kérdés, probléma merülne fel, szíveskedjenek a helyszínen a kivitelező csapattal egyeztetni. Ha az egyeztetés nem eredményes, akkor kérdését, panaszát, szíveskedjen a műszaki csoport munkatársaihoz e-mailben (muszak@szikszo.hu) eljuttatni. A gyors kapcsolatfelvétel érdekében írhat a honlapon található formanyomtatványon is.

 

A rekonstrukcióval kapcsolatos korábbi hírek:

Elindult a vízvezeték-hálózat cseréje a városban

 

Március 1-től új utcákban folytatódik a víziközmű fejlesztés

 

Archív tartalmak

Banner 1 Interreg YOUTH4N Banner 3

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson