Elindult a vízvezeték-hálózat cseréje a városban

Elindult a vízvezeték-hálózat cseréje a városban

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elindult a vízvezeték-hálózat cseréje a városban

A Polgármesteri Hivatal Műszaki Csoportja tájékoztatja a lakosságot, hogy a „Szikszó és térsége víziközmű-hálózatának komplex fejlesztése projekt” kapcsán a város ivóvíz-ellátásbiztonságának fokozása érdekében a városi törzshálózat és a hozzá kapcsolódó műtárgyak, tartozékok, berendezések és egyéb kiegészítő elemek rekonstrukciós fejlesztése az elmúlt napokban megkezdődött.

Elindult a vízvezeték-hálózat cseréje a városban

A törzshálózaton végzendő munka megkezdése előtt a vízellátás biztosításához minden ingatlan vonatkozásában ideiglenes vezetékes ivóvízellátás kiépítésére kerül sor. Mivel az ideiglenes vezetékre történő átállás előtt az udvaron belül levő vízaknánál a tulajdonos jelenlétében kerül sor a rákötésre, ezért ennek időpontjáról a lakosság szórólapon azt megelőzően értesítést kap.

 

A vezetékek kiépítésénél a kivitelező a legkisebb felfordulásra, a nagyon zavaró tényezők elkerülésére törekszik. Azonban – ha más mód nincs – szükség esetén a bejáró előtt telepíti az ideiglenes vezetéket úgy, hogy azon az áthajtást lehetővé teszi. Amennyiben a felszínen található cső fedetlenül található, úgy a lakos kérésére a kivitelező felszíni védelemmel ellátja azt (homok, deszka). A csövek rövid idejű áthajtással - személygépjárművel és teherautóval - is terhelhetőek.

A törzshálózaton végzett munka megkezdése előtt az adott területen érintett lakosság egy héttel korábban ismételten tájékoztatást kap a kezdődő munkálatokról.

 

A kivitelező további tájékoztatása szerint:

  • a rekonstrukció ideje alatt az ivóvízellátás folyamatos,
  • a napi munkavégzés befejezése után balesetveszélyes munkagödör nem marad nyitva,
  • a rekonstrukciós munka befejezésének határideje: 2024.03.18.

A rekonstrukcióval érintett utcák - színessel jelölve - a mellékelt térképen tekinthetők meg.

 

Kérdés esetén a műszaki csoport munkatársai e-mailen (muszak@szikszo.hu) és telefonon (46/596-451) is rendelkezésre állnak.

 

A rekonstrukciós munkálatok elvégzése idejéig kérjük szíves türelmüket és megértésüket!

ideiglenes bekötés

műszaki csoport

Archív tartalmak

Banner 1 Interreg YOUTH4N Banner 3

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson