Városi kitüntetéseket alapított a Képviselőtestület a legutóbbi ülésén

Városi kitüntetéseket alapított a Képviselőtestület

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Városi kitüntetéseket alapított a Képviselőtestület

Szikszó Város Önkormányzata mostantól négyféle díjat ítél oda minden évben, úgymint Szikszó Város Díszpolgára, Pro Urbe - Szikszó Városért Díj, Szikszó Város Nívódíja és a „Jakobus nobilis” polgármesteri elismerő oklevél. A 2021-es díjak átadására október 8-án, a Város Napján kerül majd sor. A jelölési folyamat a napokban kezdődik. 

Díjak

A „SZIKSZÓ VÁROS DÍSZPOLGÁRA” cím adományozható annak az élő vagy elhunyt magyar vagy külföldi személynek kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével, mind a településen belül, mind pedig országosan, vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a város jó hírének öregbítéséhez, közéletének fejlesztéséhez, anyagi, gazdasági, infrastrukturális és szellemi értékeinek gyarapításához, továbbá példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.

A díszpolgári cím adományozására javaslatot tehet: - a Polgármester, a Képviselő-testület tagjai, a Képviselő-testület bizottsága, intézmények, munkahelyek vezetői, - társadalmi- és gazdasági szervezetek, egyesületek, valamint magánszemély, legalább 60 szikszói lakos támogatásával.

A Képviselő-testület „PRO URBE – SZIKSZÓ VÁROSÉRT” díjat adományoz azon társadalmi és gazdasági szervezeteknek, jogi személyeknek, egyházi jogi személyeknek és jogi személyiség nélküli gazdasági társaságoknak, magánszemélyeknek, akik több éven keresztül kifejtett munkásságukkal, a gazdasági társadalmi élet különböző helyein , a közigazgatás, az egészségügy, a tudományok, a közoktatás, a környezetvédelem, a kultúra, a művészetek, a sport, a kommunikáció területén végzett tevékenységükkel kiemelkedő érdemeket szereztek Szikszó város fejlődése, elismertségének növelése terén.   

A „Pro Urbe – Szikszó Városért” díj adományozására javaslatot tehetnek: polgármester, képviselő-testület tagjai, intézmények, munkahelyek vezetői, társadalmi- és gazdasági szervezetek, egyesületek, magánszemély, legalább 60 szikszói lakos támogatásával.

Szikszó Város Nívódíja adományozható azoknak a személyeknek, szervezeteknek, közösségeknek, akik a tárgyévben nyújtottak kiemelkedő teljesítményt a gazdasági társadalmi élet különböző helyein, a közigazgatás, az egészségügy, a tudományok, a közoktatás, a környezetvédelem, a kultúra, a művészetek, a sport, a kommunikáció területén Szikszó város fejlődése, elismertségének növelése terén.  

Szikszó Város Nívódíja adományozására javaslatot tehetnek: polgármester, képviselő-testület tagjai, intézmények, munkahelyek vezetői, társadalmi- és gazdasági szervezetek, egyesületek, magánszemély, legalább 30 szikszói lakos támogatásával.

„Jakobus nobilis” polgármesteri elismerő oklevelet - mely az első szikszói városvezetőről, elöljáró neveztetett el - azon személyek kaphatják meg, akik az adott évben Szikszó Város Önkormányzata, Polgármesteri Hivatala dolgozóiként, a város intézményeinek, vállalkozásainak alkalmazottjaiként, avagy a város jelentős programjai, pályázatai megvalósításában végzett kiemelkedő munkájukkal elismerésre méltó eredményességgel végezték tevékenységüket.

„Jakobus nobilis” – polgármesteri elismerő oklevél adományozására javaslatot tehetnek: polgármester, képviselő-testület tagjai, intézmények, munkahelyek vezetői, társadalmi- és gazdasági szervezetek, egyesületek, magánszemély, legalább 20 szikszói lakos támogatásával. 

/upload/userupload/5/files/Helyi%20kit%C3%BCntet%C3%A9sek%20rendelet_Sziksz%C3%B3%202021.pdf

Archív tartalmak

Banner 1 Interreg YOUTH4N Banner 3

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson