Tájékoztató artézi kutak használatáról

Tájékoztató artézi kutak használatáról

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Tájékoztató artézi kutak használatáról

Lakossági bejelentés alapján a Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya határozatot adott ki, mely szerint a szikszói artézi kutak vizének ivóvíz céljából való felhasználását nem engedélyezi. A határozat a vizet fogyasztók egészségének megőrzése céljából a határozat visszavonásáig érvényes. A város illetékes munkatársai elkezdték a szükséges vízminőség-vizsgálatok mellett a további szakmai intézkedések, engedélyezési dokumentációk intézését.

Artézi kút

Lakossági bejelentés alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya BO/NEF/2356-6/2022. számú határozatában Szikszó Város Önkormányzata (3800 Szikszó, Kálvin tér 1.) részére, az üzemeltetésében lévő

- Balogh Antal téri kútból (3800 Szikszó, belterület 1792 hrsz.)

- Pázmány Péter téri kútból (3800 Szikszó, belterület 2 hrsz.)

- Magyari Imre úti kútból (3800 Szikszó,  belterület 523/37 hrsz.)

közterületen vételezhető, jelen állapotában ivóvíznek nem minősülő, kezeletlen felszín alatti ivóvíz megnevezéssel és felhasználási céllal történő hasznosítását Szikszó település közcélú ivóvízellátásában - a vizet fogyasztók egészségének megőrzése érdekében - a határozat visszavonásáig NEM ENGEDÉLYEZI.

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy:

A kutakból vételezhető víz nem minősül ivóvíznek, fogyasztása egészségügyi kockázattal járhat, ezért közegészségügyi szempontból nem javasolt.

Az Önkormányzat munkatársai elkezdték a szükséges vízminőség-vizsgálatok mellett a további szakmai intézkedések, engedélyezési dokumentációk intézését.

Köszönjük megértésüket!

 

Tájékoztató letölthető formátumban.

Archív tartalmak

Banner 1 Interreg YOUTH4N Banner 3

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson