Tájékoztatás - M30 pályazár

Tájékoztatás - M30 pályazár

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Tájékoztatás - M30 pályazár

Az elmúlt időszakban az M30-as 38-as kilométerénél, Szikszó térségben az autópálya szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott. Emiatt a burkolaton repedések jelentek meg.  

 

Az elmozdulás idővel olyan mértékűvé vált, hogy az már veszélyezteti a biztonságos közlekedést, így a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., felelős üzemeltetőként úgy döntött, hogy a pályát mindkét irányban, teljes szélességében lezárja, azon forgalom így nem haladhat. Erre várhatóan szombat reggel kerül sor. Addig is kollégáik a szokásosnál is sűrűbben ellenőrzik a pálya állapotát. 

 

Az M30-as autópálya ezen szakasza még garanciális időszakban van, ezért az elmozdulások észlelése után azonnal a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felvette a kapcsolatot a beruházó Magyar Állammal, aki haladéktalanul felszólította a kivitelezőt a javításra és a hiba okának megszűntetésére. Mivel a munkálatok a pálya alapját, földművét is érinthetik, várhatóan hosszú hónapokra zárva lesz az M30-as Szikszó közelében.

Tájékoztatás - M30 pályazár

A rendőrséggel és a Magyar Közúttal egyeztetve a következő kerülőutakat javasolják:

Tornyosnémeti felől:kiterelés M30 autópálya Szikszó csomópontban -> 3-as út -> visszatérni a Felsőzsolca M30 autópálya 30-as csomópontban lehetséges,

 

Kassa-Košice felé:kiterelés M30 autópálya Felsőzsolca 30-as csomópontban -> 3-as út -> visszatérni az M30 autópálya Szikszó csomópontban lehetséges,

 

Bánréve és Miskolc-észak felé:kiterelés a Miskolc- észak/Kazincbarcika M30 autópálya 33-as csomópontban -> 306-os sz. út -> 26-os sz. út.

 

További információ: https://mkif.hu/kozlemeny-m30-palyazar/

Archív tartalmak

Banner 1 Interreg YOUTH4N Banner 3

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson