Sport- és szabadidős létesítmények fejlesztése Szikszón

Sport- és szabadidős létesítmények fejlesztése Szikszón

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Sport- és szabadidős létesítmények fejlesztése Szikszón

Kedvezményezett: Szikszó Város Önkormányzata

Projekt címe: Sport- és szabadidős létesítmények fejlesztése Szikszón

Támogatás összege: 249 985 598 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

A projekt tervezett fizikai kezdete: 2022.10.01.

A projekt tervezett fizikai befejezése: 2025.10.31.

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1-2022-00088

 

A projekt bemutatása

A közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, IKT és okos települési fejlesztések keretében az önkormányzat Szikszó városában két beruházás megvalósítását tervezi: A közcélokat szolgáló sport- és szabadidős létesítmények fejlesztése cél keretében a városi uszoda melletti területen (Szikszó, Malom utca, hrsz.: 1282/3) két szabadtéri medence kerül kialakításra. Az egyik medence - néhány élményelem beépítésével – gyermekek számára készül. A másik medence az idősebb korosztály számára ülőhelyekkel ellátott relaxációs melegvizes medence lesz.

Közösségi/kulturális tevékenység fejlesztése keretében pedig egy E-sport Bázis kerül kialakításra, amely lehetőséget biztosít az aktív mozgásformákra a helyi lakosság minden korosztályának, ugyanakkor a jövőben akadémia jellegű képzések, sportversenyek, bajnokságok is megvalósulhatnak a helyszínen. A tervezett Bázis kialakítása Szikszó Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Bolt u. 23. alatti használaton kívüli ingatlan teljes körű átalakításával történik majd.

A projekt átfogó célja olyan helyi gazdaságfejlesztési és hiánypótló közösségi szabadidős szolgáltatási infrastruktúra-fejlesztés, mely a gazdaságélénkítés, munkahelyteremtés mellett hozzájárul a városi-vidéki különbségek csökkentéséhez, a térségek és települések népességmegtartó képességének erősítéséhez, valamint az életminőség javításával a lakosság, kiemelten a fiatalok helyben maradásához.

A Szikszó Városi Uszoda jelenleg csak beltéri mély vizes úszómedencével rendelkezik. Az úszni tanuló gyerekek és a fürdőzni vágyók részére nincs kültéri medence kialakítva. A szikszói lakosoknak jelenleg a szabadtéri fürdési lehetőség igénybevételéhez el kell utazniuk a településről. A projekt megvalósulásával jelentős bevételek maradnak a helyi gazdaság szereplőinél, amelyek száma tovább növekedhet, új munkahelyeket is teremtve. Ma már elvárás a családok részéről, hogy minden korosztály megtalálja a szabadidő eltöltésének számára megfelelő formáját. Az E-Sport Bázis kialakítása és az uszoda szabadtéri bővítése komplex kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

A hiánypótló közösségi szabadidős szolgáltatások megvalósításával, a projektben tervezett infrastrukturális fejlesztésekkel a szabadidő hasznos eltöltési lehetőségei minden korosztály számára javulnak.

Az E-Sportbázis épületének kialakítása során nagy hangsúly helyeződött a környezetvédelmi, esélyegyenlőségi szempontok érvényesítésére is. A korszerűsítendő épület akadálymentesítése, valamint megújuló energiaforrással való ellátása lehetővé teszi mindezt.

 

Lakossági tájékoztató

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson