Mi az a SZIA-SZIKSZÓ?

Mi az a SZIA-SZIKSZÓ?

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Mi az a SZIA-SZIKSZÓ?

Mi az a SZIA-SZIKSZÓ?

Egy egyedi kezdeményezés, mozgalom, annak érdekében, hogy minél komfortosabban, nyitottabban, együttműködően, közös élményeket szerezve, egymást is támogatva, a várost szépítve, építve éljünk Szikszón. A SZIA név, a „SZikszón Itthon Aktívan” szlogenből született, mely jól kifejezi a „program lazaságát”, formálhatóságát, célját.

A SZIA-programmal nem titkolt célunk, hogy új közösségek jöjjenek létre, a régi, ismertségek, barátságok megerősödjenek és újak alakuljanak ki, együtt programokat szervezzünk, új terveket valósítsunk meg, mindezzel erősítsük a városunkhoz való kötődést, a kölcsönös tenni akarást, a lokálpatriotizmust, azaz „erőt adni Szikszónak”.

Már jó két éve hirdetjük, mondjuk, hogy „Szikszó erőt ad”. Már megszoktuk, automatikusan használjuk kiadványainkon, hivatalos, vagy éppen közösségi média megjelenésekben, s egyre gyakrabban hallom, mondom különböző helyzetekben „összekacsintó” biztatásként barátaink, ismerőseink felé, „semmi gond, tudod, Szikszó erőt ad”. Talán egyre többen bízunk benne, hogy fejlődő városunk, Szikszó tényleg erőt tud majd adni jelenlegi és jövőbeni, vagy éppen visszatérő egykori polgárainak, a családoknak, a vállalkozói és civil szervezeteinek, az érkező befektetőknek, a turistáknak, a vendégeknek. De a város mi vagyunk, mi szikszóiak. Ha ismerjük, ha tiszteljük egymást, ha képesek vagyunk egymással beszélni, közösen cselekedni, ha a városban is, a városért is felelősen gondolkodunk, hozzáadunk és számonkérünk, akkor a város tényleg erős lesz. Szikszó városának az erőt, mi szikszóiak, s a barátaink, a szövetségeseink, a támogatóink, együtt adjuk, a SZIA-programmal ezt szeretnénk „erősíteni”. 

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson