KÜLTERÜLETI HELYI KÖZÚTFEJLESZTÉS SZIKSZÓN

KÜLTERÜLETI HELYI KÖZÚTFEJLESZTÉS SZIKSZÓN

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

KÜLTERÜLETI HELYI KÖZÚTFEJLESZTÉS SZIKSZÓN

KÜLTERÜLETI HELYI KÖZÚTFEJLESZTÉS SZIKSZÓN

 

Kedvezményezett neve: Szikszó Város Önkormányzata

Pályázati felhívás címe: Külterületi helyi közutak fejlesztése

Felhívás kódszáma: VP6-7.2.1.1-21

Projekt címe: Külterületi helyi közútfejlesztés Szikszón

Projekt iratazonosító száma: 3352222434

Szerződött támogatás összege:282 299 453 Ft

A támogatás mértéke: 95%


A PROJEKT BEMUTATÁSA


Magyarország Kormánya célul tűzte ki a vidéki térségek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztését, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének javítását, és a földrajzi mobilitás elősegítését.A megvalósuló projekt célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének fejlesztése, a földrajzi mobilitás elősegítése, a település gazdálkodóinak segítése ezeken keresztül a térség gazdaságának fejlesztése.

 

A projekt keretében a Szikszó város külterületén a Malom út és a Hernád folyó között meglévő hrsz. 067, 0121, 099 út felújítása valósul meg. Az út funkcióját tekintve két részre tagolódik: az út teljes hossza: 3840 m, melyből 1334,76 m hosszon aszfalt burkolatú út, 2505,24 m pedig zúzottkő burkolatú út.Az első szakasz, amely a belterület és külterület határán fekszik, aszfalt burkolatú út. Az aszfalt útburkolat szélessége jellemzően 3,0 m a burkolat állapota kielégítő. Az aszfaltút mellett 0,75m szélességű padka kerül felújításra nemesített mészkő zúzalékból.

 

A második szakasz a külterületi részen megtalálható zúzottköves mezőgazdasági út, amely a településen jelenlévő mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozások számára teszi megközelíthetővé földterületeiket, valamint az útszakasz végén a Hernád folyó található. A zúzottköves útburkolat jellemzően 3,5-4,0 m széles a zúzalékos útszakasz rendkívül rossz állapotú, sok helyen kátyús gödrös és esős időszakokban személygépkocsik és kerékpárok közlekedésére alkalmatlan, valamint a mezőgazdasági gépek is nehezen tudják használni. A zúzottköves út állapota nem kielégítő, ezért felújítása burkolatrekonstrukcióként erősen javallott. Az út jelenleg cserjékkel benőtt, esőzéskor sáros, a közlekedés abszolút nem komfortos, sok helyen rendkívül kátyús.

 

Az út keresztezi a Vadász patakot és a Bársonyos csatornát vasbeton híddal. A mindkét híd vasbeton felső szerkezeti része leromlott állapotú. Rekonstrukciójukra a későbbiekben külön forrásból kerül sor.

 

A megvalósuló fejlesztés eredményeképpen javul a térség infrastruktúrája, az utak járhatóbbá tételével a lakosság és a helyi vállalkozások járművei is zavartalanul tudnak közlekedni, így biztosítva stabil és hosszú távú eredményes működésüket, fejlődésüket és munkahely megtartó képességüket.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. június 30.

 

A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap hozzájárulásával valósul meg.
https://ec.europa.eu/agriculture/

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson