Közösségi falfestés – kreatív alkotópályázat hirdetése

Közösségi falfestés – kreatív alkotópályázatot hirdetünk

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Közösségi falfestés – kreatív alkotópályázatot hirdetünk

Szikszó Város Önkormányzata – a SZIA-SZIKSZÓ mozgalom keretében kreatív ötletpályázatot hirdet a Rákóczi út és a József Attila utca találkozásánál lévő épület – ma is tematikusan festett – 54 négyzetméter falfelülete újra festése témájának és konkrét tervének elkészítésére.

Falfestés

Pályázat célja: hogy ez a születő „festmény” témájával és formai, képi üzenetével – a város múltját, jelenét, szellemiségét idézve - új értéket teremtve tegye érdekessé, vonzóvá, még jobban szerethetővé Szikszót! Az alkotás erősítse a városidentitást, a lokálpatriotizmust, legyen „szikszói”, összhangban a város fejlesztési törekvéseivel, erősítendő márkájával, marketingüzeneteivel.  Segítsen esztétikusabbá varázsolni az adott városrészt.

A speciálisan előkészített festményt terveink szerint – a SZIA-SZIKSZÓ közösségek által szervezve – az arra jelent jelentkező és kiválasztott szikszóiak közösen festhetik meg, ezáltal személyes hozzájárulást adva az alkotáshoz.

Pályázati feltételek:

Pályázatot természetes személyek nyújthatnak be. Amatőr és professzionális alkotók is adhatnak be pályamunkát. Egy pályázó több pályázati anyagot is benyújthat, de mindegyik esetben külön-külön jelentkezési lapot kell beküldeni. A pályázaton való részvétel ingyenes, nincs nevezési vagy regisztrációs díj.

A megtervezett falfestményhez minimum egy vázlatrajzot (A3 vagy A4 méretben) és leírást kell benyújtani. A leírásnak tartalmazni kell az indoklást, hogy miért az adott grafikát javasolja a pályázó a falfelület kitöltésére. A pályaműveknek le kell fedniük a teljes falfelületet. A beadott munkákban védjegyoltalom alatt álló jelzések és grafikák használata tilos. A pályázatra történő jelentkezéssel a pályázó elismeri, hogy a pályamunka saját szellemi terméke. A pályázat kiírója fenntartja a jogát, hogy a megvalósítás során a beadott pályaművet módosíthasson.

A pályázat kiírója vállalja, hogy a pályázókat, a pályázatokat bemutatja, s különböző marketingmegoldásokkal, programmal népszerűsíti. A pályázó a pályamű beadásával vállalja, hogy amennyiben a kiíró nyertesnek hirdeti, a pályázati feltételekben megjelölt felhasználási szerződést megköti a kiíróval.

Pályázati határidő: 2023. október 31.

A beérkező pályázatokat szakmai zsűri értékeli és – a város közösségének megkérdezésével - dönt a díjak, elismerések odaítéléséről, a megvalósításra javasolt alkotásról. A bírálat - előzőeken túli - konkrét szempontjai: a város arculatához való illeszkedés, a kreativitás és a megvalósíthatóság.

Elbírálási határidő: november 30.

A kiíró a legjobbnak ítélt pályaműveket elismerésben részesíti, a nyertes megkapja az Oktatási, Kulturális, Sport és Szociális Bizottság 150.000.-forintos alkotói díját is.

További információk

Jelentkezési, technikai, jogi feltételek, információk elérhetőek a www.szikszo.hu  honlapon

Közvetlen érdeklődés, konzultáció: Dr. Piskóti István (piskoti.istvan@szikszo.hu;)  Tóth Laura, városmarketing-menedzser (toth.laura@szikszo.hu;) 

Falfestés

Falfestési pályázat adatlap

Archív tartalmak

Banner 1 Interreg YOUTH4N Banner 3

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson