Gömöri András Máté - magyar színész, műsorvezető, sportoló

Gömöri András Máté - magyar színész, műsorvezető, sportoló

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Gömöri András Máté - magyar színész, műsorvezető, sportoló

Gömöri András Máté (Szikszó, 1992. augusztus 29. –) magyar színész, műsorvezető, sportoló.

Életpályája

Első szerepét gyermekszínészként 2004-ben kapta a Miskolci Nemzeti Színházban. Tanulmányait kezdetben műszaki vonalon végezte, majd 2011-től a Pesti Magyar Színiakadémia tanulója. 2020-ban végzett a Budapesti Színház -és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor – színjátékos tanszakon. Diplomamunkájának témája: A negatív karakter megformálása.

2012-ben debütált a Budapesti Operettszínházban, ahol számos főszerepben ismerhette meg a hazai közönség. Játszott többek közt az Elisabeth, a Rómeó és Júlia, Fame - a hírnév ára, az Elfújta a szél, a Virágot Algernonnak, a Notre dame-i toronyőr és az Ének az esőben című musicalekben.

2018 őszétől repertoárja újabb művekkel bővült. Szerepet kapott az István, a király előadásban, valamint Fényes Szabolcs egyik legnépszerűbb darabjában, a Mayában is.

2018 októberében debütált a Pinceszínház Tribádok éjszakája című drámájában, melynek köszönhetően prózai szerepkörben is megismerhette őt a szakma és a közönség.

Fél évig műsorvezetője a FEM3 csatornának, majd a TV2 Edzőtárs című egészségmagazin műsorának. Emellett sikerrel működik közre házigazdaként számos rendezvényen, kiemelt gála eseményeken.

2019-ben a Playboy – Man of the year díjának jelöltje Előadóművész kategóriában, valamint versenyzőként indult a Natural Testépítő Nemzeti Bajnokságon és Nemzetközi Versenyen, ahol kiemelten eredményesen szerepelt és magyar bajnoki címet, valamint abszolút bajnoki címet szerzett.

A Karinthy Színház művésze. S ezzel párhuzamosan Billy Bigelow szerepét alakítja a Carousel – Liliom című musicalben, mely a Budapesti Operettszínházban került bemutatásra.

2020-ban címszereplője Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde című drámájának, mely a magyar drámairodalom egyik kiemelkedő alapműve.

Magyar filmes körökben 2014-től találkozhatunk munkásságával. Az elmúlt évek során a televíziónézők láthatták őt a Barátok közt, a 200 Első randi, A mi kis falunk, Drága örökösök és Keresztanyu című sorozatokban, valamint a Budapest Noir című nagysikerű magyar film kuplé énekeseként.

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson