Digitális élmény a Közösségi Házban

Digitális élmény a Közösségi Házban

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Digitális élmény a Közösségi Házban

Az Utazó Digitális Élményközpont július 20-án érkezik a szikszói Közösségi Házba, ahol a ma még nem mindennap használt digitális eszközöket lehet megismerni. Belépéskor a kor nem számít!

3D nyomtató

Városunk június 14-én csatlakozott az országos Digitális Jólét Program Pont Hálózathoz. Ennek keretében július 20-án Utazó Digitális Élményközpont érkezik a szikszói Közösségi Házba. A programon a ma még nem mindennap használt digitális eszközöket lehet megismerni: robotokat, 3D nyomtatót, drónt, de még azt is ki lehet próbálni, hogy milyen a virtuális világ egy erre alkalmas, úgynevezett VR szemüvegen keresztül.

A Városi Könyvtárban nyitvatartási időben működő DJP Pont nemcsak képzéseket nyújt majd, hanem az ott elérhető mentorok digitális témakörben tanácsot adnak mindazoknak, akik oda besétálnak. A digitális tudás mindennapi életünk, munkánk, szórakozásunk fontos, elengedhetetlen készségévé vált. A mögöttünk levő két évtized megmutatta, hogy már nem az a kérdés, hogy szükség van-e digitális ismeretekre, hanem hol és hogyan kell támogatni ezen készségek megszerzését, illetve bővítését. A város fejlesztésében olyan gazdasági, kulturális, jóléti stratégiai célokat is megfogalmaztunk, ami egyrészt feltételezi és támogatja a digitális tudás megszerzését, másrészt a fejlesztések alapvető eleme. Ezek megvalósításához szükségünk van tapasztalt támogató szakmai partnerekre, mint a Digitális Jólét Program. Az együttműködés során pedig olyan térítésmentes programokat, képzéseket biztosít az önkormányzat a város lakóinak, amivel digitális tudásukat bővíthetik mindennapi teendőjük elvégzéséhez, mint például hivatali vagy banki ügyintézés, és a munkaerőpiacon való elhelyezkedésüket, az itt működő vállalkozások fejlődését vagy akár a vállalkozóvá válást is támogatja. A DJP Ponton lesznek szórakoztató előadások, lesz szó a biztonságos internethasználatról, meg lehet tanulni a különböző eszközök használatát, a régi fotók digitalizációját és még sok minden mást. Itt még a kívánságokat is teljesítik, ha van olyan témakör, amiről többet szeretnénk tudni, akkor arról klubszerű foglalkozást szerveznek.

Köztudottan a fiatalok azok, akik számára a digitális készségek elsajátítása könnyebben megy. Rájuk nemcsak látogatóként számítunk, hanem mentorként is, akik az idősebb korosztálynak segítenek eligazodni a digitális lehetőségekben. Ezen a területen a Digitális Jólét Program Pont Hálózatnak már tapasztalata van, mint például az unoka-nagyszülő projekt, melyet jó gyakorlatként itt is megvalósítunk.

Szikszó erőt ad a digitális készségek elsajátításához is. Nézzen be Ön is a DJP-pontra! A kor nem számít!

PLAKÁT

Archív tartalmak

Banner 1 Interreg YOUTH4N Banner 3

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson