Bursa Hungarica ösztöndíj

Bursa Hungarica ösztöndíj

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Bursa Hungarica ösztöndíj

November 3-ig lehet pályázatot benyújtani a Bursa Hungarica ösztöndíjra. Pályázatot azok a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok nyújthatnak be, akik felsőoktatási hallgatók vagy érettségi előtt álló középiskolások, illetve érettségizettek, de felsőoktatási tanulmányaik megkezdése előtt állnak.

Bursa Hungarica ösztöndíj Szikszó

Szikszó Város Önkormányzata a Kulturális és Innovációs Minisztériummal együttműködve pályázatot írt ki a 2023. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjra.

 

Az ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás, a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíjjal kapcsolatos pénzkezelési feladatokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

 

Pályázatot azok a fiatalok  nyújthatnak be, akik felsőoktatási hallgatók vagy érettségi előtt álló középiskolások, illetve érettségizettek, de felsőoktatási tanulmányaik megkezdése előtt állnak.

"A" típusú felhívás

"B" típusú felhívás

 

Archív tartalmak

Banner 1 Interreg YOUTH4N Banner 3

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson