Az Abaúj Tájegységi Értéktár bemutatása Szikszón

Az Abaúj Tájegységi Értéktár bemutatása Szikszón

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Az Abaúj Tájegységi Értéktár bemutatása Szikszón

Az Abaúj Tájegységi Értéktár bemutatása történt meg pénteken Szikszón.

Sváb Antal, polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Sándor Róbert előadást tartott az Abaúj Tájegységi Értéktárban lévő értékekről.

Szó esett arról, hogy Szikszó milyen vásárhelyi szerepet töltött be, a szőlő termesztésről és a borászatról, valamint történelmi csatákról.

Kiemelésre kerültek a gasztronómiai értékek, úgymint a pálinka története, bor, néró szőlő, fröccs, egytálételek (betyárgulyás, borleves), édességek (rizskásás köttes, cseresznyés lepény, vargabéles), amelyből néhányat a Szikszóiak elkészítettek és meg is kóstoltak.

A Szikszói Városi Konyha ínycsiklandó fogásai az alábbiak voltak: Betyárgulyás, Szikszói csirke, Szikszói tekercs, Meggyes lepény, Almás lepény, Vargabéles, Néró bor és Chardonnay bor.

Archív tartalmak

Banner 1 Interreg YOUTH4N Banner 3

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson