Az Abaúj Tájegységi Értéktár bemutatása Szikszón
Az Abaúj Tájegységi Értéktár bemutatása történt meg pénteken Szikszón.
Sváb Antal, polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Sándor Róbert előadást tartott az Abaúj Tájegységi Értéktárban lévő értékekről.
Szó esett arról, hogy Szikszó milyen vásárhelyi szerepet töltött be, a szőlő termesztésről és a borászatról, valamint történelmi csatákról.
Kiemelésre kerültek a gasztronómiai értékek, úgymint a pálinka története, bor, néró szőlő, fröccs, egytálételek (betyárgulyás, borleves), édességek (rizskásás köttes, cseresznyés lepény, vargabéles), amelyből néhányat a Szikszóiak elkészítettek és meg is kóstoltak.
A Szikszói Városi Konyha ínycsiklandó fogásai az alábbiak voltak: Betyárgulyás, Szikszói csirke, Szikszói tekercs, Meggyes lepény, Almás lepény, Vargabéles, Néró bor és Chardonnay bor.