Áramszolgáltató váltás

Áramszolgáltató váltás

Széchényi Terv Plusz
Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Áramszolgáltató váltás

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. 2021. augusztus végével befejezi villamos energia egyetemes szolgáltatói tevékenységét, amely a lakossági és a hasonló kisüzleti fogyasztókra terjedt ki. Ezen ügyfelek további ellátására az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-t jelölte ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.A szolgáltatóváltás napja: 2021. szeptember 1.

Az átvétellel érintett ügyfelek tájékoztatása
A felhasználók tájékoztatása általánosan sajtóközlemények útján, a szolgáltatók honlapján, az ügyfélszolgálati irodákban szórólapon, míg 2021. július 20-tól  egyedileg a számla mellett kiküldött postai vagy elektronikus levélben történik a csatolt melléklet szerint.

Szolgáltatóváltás

Az új szolgáltatóról
Az MVM Csoport részeként működő MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.(továbbiakban MVM Next), Magyarország piacvezető energiakereskedője 4,2 millió ügyfél részére szavatolja a zavartalan földgáz- és villamosenergia-ellátást. 
A legfontosabb tudnivalók a szolgáltatóváltással kapcsolatban
Szerződés és ár
A villamos energia ára nem változik a szolgáltatóváltáskor. A szerződéssel nincs teendő, az az átadó szolgáltatónál megszűnik, míg az átvevővel létrejön a  villamosenergia-törvény alapján.
Ügyfélszolgálat
2021. augusztus 31-ig az ELMŰ-ÉMÁSZ elérhetőségei változatlanok. A szolgáltatóváltásig tartó időszakkal kapcsolatban a szolgáltatóváltás után is az ELMŰ-ÉMÁSZ-t kell keresnie a fogyasztónak. A 2021. szeptember 1-jétől induló időszak ügyeivel már az MVM Next ügyfélszolgálata foglalkozik. Az áramügyekkel foglalkozó állandó ügyfélszolgálati irodák helyszíne nem, de nyitvatartása változik, azokat már az MVM Next üzemelteti. A telefonos ügyfélszolgálat az MVM Next hívószámain lesz elérhető. Az online ügyfélszolgálatot és letöltést követően a megújult mobilappalikációt továbbra is tudják használni az érintett ügyfelek.

A változáshoz kapcsolódó rendkívüli elszámolások
Az ELMŰ-ÉMÁSZ minden ügyfél részére 2021. augusztus 31-i zárási dátummal végszámlát készít, amely várhatóan szeptemberben fog megérkezni. A pontos elszámolás biztosítása érdekében a mérőállás-bejelentésre az ügyfél-tájékoztató felhívja a figyelmet. Az ELMŰ-ÉMÁSZ augusztus 31-i záró mérőállása lesz az MVM Nextnél a szeptember 1-jei nyitó mérőállás. Számlázással és fizetéssel kapcsolatos főbb információk: A részszámlázás, a diktáláson alapuló számlázás, előre fizetős mérés, e-számla-küldés továbbra is biztosított lesz. Csoportos beszedés fizetési mód esetén nincs teendő, mert törvény
alapján a pénzintézetek az új szolgáltatóra is érvényesnek tartják a meglévő megbízásokat.
A szolgáltatóváltással változnak a számla kifizetéséhez használható bankszámlaszámok, ezért figyelni kell, hogy a számlán szereplő bankszámlaszámra történjen az utalás.
A bankkártyás fizetési mód továbbra is használható lesz. A szolgáltatóváltást megelőző időszakban keletkezett tartozást az ELMŰ-ÉMÁSZ felé kell rendezni, a megkötött részletfizetési megállapodások hatályosak maradnak.
Amennyiben a szolgáltatóváltáskor a felhasználási hely tartozás miatt ki van kapcsolva, akkor a visszakapcsolás csak akkor lehetséges, ha a felhasználó rendezte a tartozást az ELMŰ-ÉMÁSZ felé.
Villamosenergia-elosztók az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területén
A villamosenergia-hálózat fenntartója és üzemeltetője Budapesten és Pest megye legnagyobb részén továbbra is az ELMŰ Hálózati Kft., amely már az E.ON Csoport tagja.Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, illetve Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye egyes részein az áramhálózat fenntartója a Hivatal
jóváhagyását és a tranzakció zárását követően, várhatóan szeptember 1-jétől az MVM Émász Áramhálózati Kft. lesz. 
Az ELMŰ-ÉMÁSZ és az MVM Next arra törekszik, hogy a szolgáltatóváltás minél gördülékenyebben történjen meg, aminekérdekében egymással együttműködnek.

Bízunk benne, hogy az érintett ügyfelek ellátásában bekövetkező változásról szóló fenti tájékoztatóval és a csatolt mellékletben lévő tájékoztatóval részletes információt tudtunk adni.

Üdvözlettel: 
Hiezl Gábor
Vezérigazgató

Archív tartalmak

Banner 1 Interreg YOUTH4N Banner 3

Aktuális híreink

Nyertes pályázatok

Széchenyi - Befektetés a jövőbe

Elérhetőségek

Cím: 3800, Szikszó Kálvin tér 1.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson